مسجدحضرت ابوالفضل(علیه السلام)-پایگاه امام خمینی(ره)اهواز-کوی انقلاب-کیان
مسجدحضرت ابوالفضل(علیه السلام)-پایگاه امام خمینی(ره)اهواز-کوی انقلاب-کیان

مسجدحضرت ابوالفضل(علیه السلام)-پایگاه امام خمینی(ره)اهواز-کوی انقلاب-کیان

نکاتی در مورد تغذیه در ماه مبارک رمضان

مصرف میوه در سحری، از تشنگی جلوگیری می کندمصرف میوه یا آب میوه تازه هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری می کند. همچنین برای جبران کمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، می توان از مقداری سوپ یا آش هنگام افطار استفاده کرد.
در ادامه آمده است: مایعات را می توان در مدت زمان افطار تا سحر مورد استفاده قرار داد. در این صورت هنگام سحر ضرورتی وجود ندارد که از چند لیوان آب یا از مقدار زیادی چای برای رفع تشنگی در طول روزه داری استفاده کرد.
مینا مینایی، کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت و درمان افزود: نباید دسرها و شیرینی ها را که حاوی شکر فراوان هستند، به مقدار زیاد مصرف کرد و بهتر است به جای آنها از خرما و توت که دارای قند طبیعی و همچنین املاح و ویتامین هستند، استفاده نمود.
وی با بیان این که روزه داران باید از خوردن غذاهای شور هنگام سحر خودداری کنند، زیرا تشنگی را در طول روز افزایش می دهد، ادامه داد: باید از خوردن غذاهای بسیار سرد یا بسیارگرم و نیز از نوشیدن آب سرد در ابتدای افطار خودداری شود و در صورت رفع تشنگی می توان از آب گرم، چای یا شیر گرم استفاده کرد.
همچنین مصرف زیاد غذاهای ترش و شور، شیر، میوه و سبزیجات خام و برنج نیز در ازدیاد ترشح اسید معده و در نتیجه ایجاد سوزش و درد معده و اثنی عشر دخالت دارند.
مبتلایان به زخم معده و اثنی عشر و ناراحتی روده بهتر است از غذاهایی استفاده کنند که هضم شان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود که از جمله این غذاها می توان به غذاهای کبابی و خورشتی، انواع سوپ کم چرب، آب میوه ها، نان، پنیر و ماست به مقدار کم اشاره کرد.
استرس و فشار عصبی و روحی، داشتن گروه خونی O، وجود میکروب هلیکوباکترپیلوری، مصرف قهوه و الکل از عوامل تشدید کننده زخم معده و اثنی عشر هستند.

خوردن غذاهای پر ادویه در سحری، تشنگی را افزایش می دهدمتخصصان تغذیه می گویند: مصرف بادمجان، فلفل و سایر ادویه های در هنگام سحر به دلیل ایجاد احساس تشنگی بیش تر، برای روزه داران توصیه نمی شود.
میترا زراتی کارشناس ارشد تغذیه در این خصوص گفت: شایع ترین مشکل گوارشی در روزه داران ابتلا به یبوست است که با رژیم غذایی مناسب می توان از این مشکل پیش گیری کرد.
وی افزود: براین اساس خوردن میوه جات، هم چون خیسانده ی برگ آلو، انجیر، هندوانه و مصرف روغن زیتون به همراه غذا در پیش گیری از یبوست بسیار مؤثرست.
زراتی به نوجوانان روزه دار که تحرک بیشتری نسبت به سایرین دارند، توصیه کرد: نوجوانان باید بین افطار تا سحر، حداقل 8 لیوان آب و نوشیدنی استفاده کنند. چرا که در طول روز به دلیل تحرک و تعریق زیاد، آب بدنشان کاهش می یابد.
وی در پایان تصریح کرد: استفاده روزانه روزه داران از مقادیر متنوع آجیل بدون نمک (پسته، گردو، بادام، فندق و...) که حاوی چربی گیاهی غیراشباع و مفید است، ضمن عدم افزایش کلسترول خون، به همان میزان چربی های اشباع، برای بدن انرژی تأمین می کند.
 
منبع: نشریه راه کمال، شماره 38


نظرات 2 + ارسال نظر
علی اکبر شنبه 6 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 10:52 http://summer94.blogsky.com

سلام دوست عزیز وبلاگ جالبی دارید ان شاء الله همینطور موفق باشید لطفا به وبلاگ ما سربزنید ونظر دهید .......................من آماده تبادل لینک با شما دوست گرامی هستم.......................وبلاگ ما مسابقه ی وبلاگ نویسی گذاشته حتما در آن شرکت کنید.............................ضمنا هر شب پاسخ سوالهای برنامه خندوانه(شبکه نسیم)در وبلاگ ما منتشر میشود..............التماس دعا
www.summer94.blogsky.com

سلام علی اکبر جان
به وبلاگ شما سر زدم وبلاگ بسیار جالبی دارید .انشالله همیشه موفق و سربلند باشید . با اجازه شما از بعضی مطالب شما استفاده کردیم.
با تشکر
التماس دعا...

انجمن علمی فرهنگی یاسین شنبه 6 تیر‌ماه سال 1394 ساعت 10:48 http://paiamyasin.blogsky.com/

با سلام انجمن علمی فرهنگی یاسین از شما برای دیدن وبلاک پیام یاسین دعوت می کند
لطفا دیدن نموده و نظر تان بیان فرماید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد